Ett Nintendo retro kan vara en rolig investering för den som saknar de klassiska tv-spelen

17 december 2021
Cecilia Olsson

advertorial

Att spela tv-spel är rolig underhållning för både vuxna och barn, även om de allra flesta spelar på datorn nu för tiden så kan spelkonsoler fortfarande åka fram. En riktig klassiker är Nintendo NES 8-bit, den verkar aldrig bli opopulär trots sin enkla grafik och kantiga dosor. Det är kanske främst de som växte upp under åren då Nintendo NES 8-bit hade sin storhetstid som blir nostalgiska och älskar de gamla spelen, men det kan även uppskattas av de som är barn nu.

En odödlig klassiker i spelvärlden

Nintendo NES 8-bit var Nintendos första spelkonsol och den släpptes i Japan år 1983. Till konsolen hittar man odödliga spelklassiker såsom Super Mario Bros och The Legend of Zelda. En äkta Nintendo NES 8-bit kostar idag runt tusenlappen och då ska man även investera i spelen till den utöver det, vilka ofta kan ligga runt femhundrakronor styck eller ännu högre. Vill man dock ha en nostalgitripp utan att det behöver kosta speciellt mycket så kan man titta på Nintendo retro hos DinGadget.se. 

image

En retro spelkonsol Nintendo NES style hos DinGadget.se är laddat med hela åttionio retrospel. Man kopplar in den i tv:ns AV-ingång, har man inte en tv med AV-ingång så kan man även köpa en HDMI omvandlare hos DinGadget.se. Det är en liten och smidig omvandlare som fungerar om man behöver gå från RCA AV till HDMI.
Omvandlaren konverterar den analoga AV-signalen till HD HDMI-signalen vilket gör det enkelt att ansluta en enhet utan HDMI till TV:n med HDMI för bästa bildkvalitet.

Liten och smidig konsol till bra pris

För att återgå till själva spelkonsolen så innehåller den bland annat olika Super Mario-spel, Contra 1, Tetris II och Aladin 2. Även om retro spelkonsol Nintendo NES style är liten så är den bekväm att hålla i och den är inte heller svår att spela på. Det kan därmed vara en rolig konsol att ha i sin ägo för att kunna ta en nostalgitripp när lusten faller på.